Darázsirtás permetezéssel – a nehezen hozzáférhető helyeken is

Valószínűleg mindannyiunk életében volt már olyan kihívást jelentő feladat, melyről azt gondoltuk lehetetlen megoldani – legalábbis a kivitelezés nem éppen lesz gyerekjáték. Ehhez párosulnak esetleges félelmek – és azok halmozódása –, melyek tesznek egy vagy több csavart az úton. Nem vagyunk egyformák. Van, aki tériszonnyal küzd –, van, aki klausztrofóbiával, akadnak olyanok is, akiből a meztelen lábujjak látványa vált ki undort. Esetünkben egy kolóniányi darázscsípés – vagyis -szúrás – és a tériszony egyvelege okozott fejtörést Megrendelőnk számára. Hogyan oldottuk meg? Pofon egyszerűen – darázsirtás permetezéssel. Mutatjuk!

darűzsirtás permetezéssel

Darázsirtás permetezéssel - VIDEÓVAL

A darazsak életmódjáról, fészkéről már több ízben ejtettünk néhány sort, de rájöttünk arra, hogy nagyon ritkán mutatunk meg Önöknek részletet a mindennapjainkról, arról, hogy tulajdonképpen miként zajlik nálunk pl. egy olyan darázsirtás, fészekirtás, ami nehezen hozzáférhető, ráadásul magas helyen van. Ha nincs kedve végig olvasni a részleteket – és már csak ennek a felvételnek a megtekintése választja el attól, hogy tárcsázzon minket –, akkor lejjebb görgetve meg tudja nézni a darázsirtás permetezéssel című videónkat, de ha megengedi, utána pár sorban részleteznénk a körülményeket.

Darászfészek az ereszben

Mint tudjuk, a darazsak az eldugott, nyugalmas helyeket részesítik előnyben fészkük kialakítására. Jellemzően figyelnek arra is, hogy a darázsfészket védjék a csapadéktól, ám van, hogy a zavartalanságot nem adják fel semmiért sem. Esetünkben a darázskiálynő(k) – ugyanis több fészekről van szó – az ereszcsatornát választották otthonuknak felépítésére.

  • Miért pont az eresz?

Egy rendezett udvar esetében ez nem meglepő. Nincsenek lomok, egy olyan kerti kamra van, amiben a tulajdonos minden szükséges eszközt tárol és rendszerez, ráadásul jobban véd a behatolókkal szemben is, mint egy összetákolt felépítmény. Ez alkalommal a darázskirálynők a könnyebb utat választották és a fészkeket az ereszben építettek meg. Semmilyen csapadéktól jobban védett helyért nem adták volna fel a zavartalanságot és a könnyen megszerezhető csemegét. A kertben – a gyümölcsösben, a veteményesben, a kútnál minden olyan tápanyagforrást, illetve fészeképítéshez szükséges alapanyagot megtaláltak, melyek elengedhetetlenek számukra.

Nagyapámnak is mindhiába magyarázom évek óta, hogy tüntesse el a korábbi tetőcserepeket az udvarról, a kihordott törmelékeket vitesse el, „a majd jó lesz még valamire” lemezeket, léceket stb. szelektálja, de nem enged a negyvennyolcból. Sanszos, hogy esetében a zárható hellyel sincs túlzottan előrébb, mert az ’50-es években épített górét már-már megette a szú.

Permetezéses darázsirtás

A permetezéssel történő irtást nagyjából úgy kell elképzelni, mintha felcsatolnánk a hátunkra a bekevert permetszert tartalmazó tartályt és végig mennénk vele a gyümölcsösben vagy a szőlős kertben. Magasan fekvő helyeken több méter hosszúságú, rugalmas anyagú permetezővel dolgozunk (horgászoknak: még a fédernél is érzékenyebb és rugalmasabb), biztosítva ezzel a könnyű elérhetőséget a zugokban és a legmagasabb hely esetében is. Minden alkalommal speciális védőruházatot viselünk és speciális, hosszú hatásfaktorú permetszert alkalmazunk. Az irtószer pedig úgy terül szét a területen, hogy minden felületet befed, hogy amikor a darazsak visszatérnek a napi portyáról, már többet ne tudják elhagyni a helyet.

Amennyiben megbizonyosodott arról, hogy nem kóklerekkel áll szemben, várjuk megtisztelő hívását a részleteket illetően. A TrióVár munkatársai készséggel állnak rendelkezésére elérhetőségeink bármelyikén.

Trió Vár Rovarirtó Társaság – Darázsirtás permetezéssel
06 30 953 6318

Ha a darázsfészek Önnél is nehezen hozzáférhető helyen vagy túl magasan van, hívjon minket! A Trió Vár Rovarirtó Társaság megoldja!